Integritetspolicy

VEM ANSVARAR FÖR DINA PERSONUPPGIFTER?

Företaget Pennybags (Org.Nr 7602132990) som drivs av Carl-Otto Johansson på adress: Stensövägen 9A, 39246 Kalmar
är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter.

SÅ SKYDDAR DINA PERSONUPPGIFTER

Det är viktigt för oss här på pappakapsyl.se att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även din köphistorik.

Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss, och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner. Vi har även utsett dataskyddsombud som granskar att dessa regler följs.

VAR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi strävar alltid efter att behandla dina personuppgifter inom EU/EES-området. I våran butik använder vi woocommerce så verktyg att bygga och hantera webbshopen för mer information om deras arbete gå in på: https://woocommerce.com/privacy-policy/

UPPDATERING OM HUR VI BEHANDLAR DINA PERSONUPP­GIFTER

Vi kan komma att uppdatera den här informationstexten, t.ex. om vi skulle behandla dina uppgifter för nya ändamål, samla in ytterligare uppgifter eller dela dina uppgifter med andra mottagare än de som anges här. I sådant fall kommer du få ta del av en uppdaterad information där förändringarna fram­går. Den senaste versionen av informationen finns alltid publicerad här på pappakapsyl.se

VARIFRÅN SAMLAR VI IN PERSONUPPGIFTER?

Vi samlar in de personuppgifter som du lämnar till oss när du använder våran webbshop, kontaktar oss, registrerar dig för nyhetsbrev.

VARFÖR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi behandlar dina uppgifter för att du ska kunna genomföra ett köp i våran webbutik.

RÄTTIGHETER

Du har vissa rättigheter kopplade till dina personuppgifter som vi har sparade hos oss. Du har bland annat rätt att hämta hem ett registerutdrag med dina personuppgifter och få dina uppgifter rättade.

Från och med 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen. För att kunna uppfylla dina rättigheter måste vi behandla dina personuppgifter. Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på Datainspektionens hemsida.

Hur får ni tillgång till era personuppgifter

Det är viktigt för oss att vara öppna och transparenta med vilken information vi har om dig. I vår webshop finns ingen möjlighet att ha ett konto där dina uppgifter lagras. Därför har du ingen möjlighet att själv få tillgång till dina lagrade uppgifter. Kontakta Pappa Kapsyl om du vill veta vilka uppgifter vi har lagrade om dig. Praxis är att alla uppgifter som samlas in vid beställningar i webbshopen lagras utan tidsgräns.

Mail, Facebook och Instagram

När det gäller mail, Facebook och Instagram så lutar vi oss mot sammtyckelagen.

Personuppgifter får behandlas om man har ett samtycke från den som personuppgifterna avser. I dataskyddsförordningen ställs det särskilda krav på samtycket, bland annat att det ska vara frivilligt, att det ska lämnas genom ett uttalande eller en entydig bekräftande handling och att det ska ges efter att den registrerade har fått information om personuppgiftsbehandlingen. I vissa fall kan det vara lämpligt att överväga om någon annan rättslig grund är mer passande, till exempel ett avtal med den registrerade. Särskilt höga krav gäller när samtycke avser behandling av känsliga personuppgifter, såsom uppgifter om hälsa och religiös tro. Den som behandlar personuppgifter med stöd av ett samtycke måste kunna visa att ett giltigt samtycke har lämnats av den registrerade.

Läs mer om sammtyckelagen på: Sammtyckelagen

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Webshop

När du som besökare gör en beställning i webshoppen behöver du uppge till namn, adress, epostadress och eventuellt telefonnummer. Vi samlar in dessa uppgifter för att kunna fullgöra beställningen. Dina uppgifter lagras utan tidsgräns men kan raderas på din uppmaning. Vänligen kontakta oss i så fall. Dina uppgifter används endast för att fullgöra beställningen. Dina uppgifter är skyddade och kommer aldrig att spridas till tredje part.

Kontaktformulär

När du skickar ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär behöver du ange namn och epostadress. Dina uppgifter lagras skyddade i vårt system men kommer aldrig att spridas till tredje part eller användas på något annat sätt än att svara på ditt meddelande.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.