OM PAPPA KAPSYL

Pappa Kapsyl gör musik, videor och liveföreställningar om dinosaurier för barn. Han turnerar flitigt över hela landet och är en av Sveriges mest anlitade barnartister. Musiken som lanserats internationellt under namnet Daddy Donut har snabbt blivit Sveriges största barnmusikexport. Både Pappa Kapsyl och Daddy Donut  har populära Youtube-kanaler med bland annat musikvideor och barnprogramserien ”Dinoparken”.

Pappa Kapsyl har skrivit barnboken ”Ugglan och Musen” tillgänglig som musiksaga/ljudbok på Spotify och Youtube samt i två interaktiva appar till iPhone och iPad.

Bakom Pappa Kapsyl står Carl-Otto Johansson, mångsysslande artist från Kalmar. Carl-Otto är även verksam i soloprojekten Orphan Songs och The Great Johansson. Han är också en uppskattad tolkare av Neil Young. Se www.cojohansson.se för mer information om andra projekt.

Produktions- och skivbolaget bakom Pappa Kapsyl heter Pennybags och drivs av Carl-Otto Johansson. Företaget har F-skatt.

Kontakta Pappa Kapsyl (Carl-Otto Johansson)
kontakt@pappakapsyl.se
0702-359722

Pappa_Kapsyl_141016_high

Foto: Pappa Kapsyl

HUR SKIVAN ”DINOSAURIELÅTAR” KOM TILL

Pappa Kapsyl med en långhals

“Varför finns det ingen bra popmusik om dinosaurier?” Den frågan ställde sig låtskrivaren Carl-Otto Johansson när sonen Svante blev dinosaurietokig i femårsåldern.

Många barn i förskoleåldern har en period när de blir fascinerade av dinosaurier. Kalmarmusikern Carl-Otto Johanssons son, Svante, var inget undantag. Pappa Carl-Otto gjorde som alla andra föräldrar: han köpte böckerna, filmerna och leksakerna. Det fanns ett överflöd av dinosaurieprylar för att möta ungarnas intresse. Men något fattades… var fanns alla bra låtar om dinosaurier?

”Hemma hos oss sätter vi musik till allt möjligt, så att hitta på låtar om dinosaurier kom helt naturligt. Jag satt och lekte med gitarren samtidigt som Svante lekte T rex eller Triceratops. Ganska snart hade vi ett gäng låtar vi båda gillade och då föddes idén att göra en barnskiva.”

Artistnamnet blev ”Pappa Kapsyl”. Skivan spelades in våren 2012 och släpps nu på det egna skivbolaget ”Pennybags”. Albumet innehåller 12 låtar med bred musikalisk spännvidd. De mest välkända jätteödlorna finns förstås med: Tyrannosaurus Rex,  Brachiosaurus m.fl. Men vi får också träffa en och annan oupptäckt art som den pyttelilla ”Minisaurien” och den själviska ”Egosaurus”.
(Från Östra Småland, Oktober 2012)

DINOSAURIELÅTAR är bästa barnskivan med svängiga låtar om Tyrannosaurus Rex, långhalsar, klubbsvansar, Triceratops m.fl. ”En barnskiva föräldrar också kan gilla”.