Dinosaurielåtar på Spotify, CD eller mp3

DINOSAURIELÅTAR är en barnskiva med svängiga låtar om långhalsar, klubbsvansar, T-rex, Triceratops m.fl. ”Skivan är full av bra musik som föräldrar också kan gilla”.

OBS! Ny låt på Spotify: Pappa Kapsyl – Dinosauriernas alfabet.

Hela skivan finns på SPOTIFYHär är en snabblyssning:

___________________________________________________________________

BESTÄLL CD

När du beställer en CD betalar du enklast med kort via Paypal. Om du vill betala mot faktura gör du din beställning via kontaktformuläret. Vid faktura tillkommer en administrationsavgift på 25 kr.

Klicka på knappen ovan för att beställa DINOSAURIELÅTAR på CD (110 kr inklusive frakt). Du betalar enkelt och säkert med kort via Paypal. Leverans med Posten (glöm inte ange din adress).

___________________________________________________________________

 

Ladda ner enskilda låtar eller hela albumet på ITunes.
Ladda ner från Google Play
Ladda ner från 7Digital

___________________________________________________________________

 RECENSIONER

”Skivan är full av bra musik som föräldrar också kan gilla”

”Detta är nog den bästa barnskivan sedan ”Barnlåtar” med James och Karin som jag själv växte upp med. Riktigt bra låtar här!”

”Funkar för mina vuxna öron också. Det är svårt att inte gilla Egosaurusen och Klubbsvansen framför allt.”

”Ett måste i varje familjs iPod helt enkelt!”

”Roliga texter och härliga melodier. Modernt, underfundigt och genomtänkt!! Barnen älskar detta:-)”

”Pappa Kapsyl åstadkommer här något som inte någon har lyckats med sedan sent sjuttiotal; Nämligen att väva ihop briljant pop och rock inom genren ”barnmusik”.”

___________________________________________________________________

HUR SKIVAN ”DINOSAURIELÅTAR” KOM TILL

Pappa Kapsyl med en långhals

“Varför finns det ingen bra popmusik om dinosaurier?” Den frågan ställde sig låtskrivaren Carl-Otto Johansson när sonen Svante blev dinosaurietokig i femårsåldern.

Många barn i förskoleåldern har en period när de blir fascinerade av dinosaurier. Kalmarmusikern Carl-Otto Johanssons son, Svante, var inget undantag. Pappa Carl-Otto gjorde som alla andra föräldrar: han köpte böckerna, filmerna och leksakerna. Det fanns ett överflöd av dinosaurieprylar för att möta ungarnas intresse. Men något fattades… var fanns alla bra låtar om dinosaurier?

”Hemma hos oss sätter vi musik till allt möjligt, så att hitta på låtar om dinosaurier kom helt naturligt. Jag satt och lekte med gitarren samtidigt som Svante lekte T rex eller Triceratops. Ganska snart hade vi ett gäng låtar vi båda gillade och då föddes idén att göra en barnskiva.”

Artistnamnet blev ”Pappa Kapsyl”. Skivan spelades in våren 2012 och släpps nu på det egna skivbolaget ”Pennybags”. Albumet innehåller 12 låtar med bred musikalisk spännvidd. De mest välkända jätteödlorna finns förstås med: Tyrannosaurus Rex,  Brachiosaurus m.fl. Men vi får också träffa en och annan oupptäckt art som den pyttelilla ”Minisaurien” och den själviska ”Egosaurus”.
(Från Östra Småland, Oktober 2012)