OM PAPPA KAPSYL

BIO – PAPPA KAPSYL

Pappa Kapsyl gör musik, videor och föreställningar om dinosaurier för barn och deras föräldrar. Han turnerar flitigt över hela landet och är en av Sveriges mest anlitade barnartister och familjeunderhållare.

”Min ambition är att skapa musik och underhållning som både barn och vuxna kan tycka är genuint bra”. /Pappa Kapsyl

Musik och föreställningar om dinosaurier

Allt började 2012 när debutskivan ”Dinosaurielåtar” släpptes och Pappa Kapsyl började producera barnföreställningar i egen regi. Föreställningen ”Jagad av en T-rex!” med premiär 2013 blev snabbt en succé som tagit Pappa Kapsyl på turné över hela landet  – ofta i samarbete med länsmusikorganisationerna. Med tiden har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare och idag gör han mest större offentliga shower på konserthus, teatrar och utomhusscener.

Sommaren 2018 släpptes nya skivan ”Dinosaurierna Vaknar” och föreställningen ”Melodinosauriefestivalen” hade premiär på Kalmar Slott.

Under 2019 inledde Pappa Kapsyl ett samarbete med Universal Music. Familjeföreställningen ”Dinosaurierna Vaknar” hade premiär.

Våren 2022 släpps nya ablumet ”Farlig Barnmusik”.

Böcker

Våren 2022 släpps barnboken ”Jagad av en T-rex” på förlaget Rabén & Sjögren. Boken är illustrerad av Ola Lindblom. Pappa Kapsyl har tidigare skrivit och tonsatt barnboken ”Ugglan och Musen” vilken finns tillgänglig som musiksaga på Spotify och Youtube. Dessutom finns den som interaktiv app till iOS. Sagan är illustrerad av Stina Ekvall.

Youtubern Pappa Kapsyl

Många upptäcker Pappa Kapyl på Youtube. På Youtube-kanalen finns musikvideor och egenproducerade barnprogram som ”Dinoparken” och ”Melodinosauriefestivalen”.

Internationell barnmusik

Pappa Kapsyls musik har lanserats internationellt under namnet Daddy Donut. Satsningen har varit mycket framgångsrik med över 30 miljoner visningar på Youtube vilket rimligen gör Daddy Donut till Sveriges största barnmusikexport.

Bakom Pappa Kapsyl

Bakom Pappa Kapsyl står oberoende artisten Carl-Otto Johansson från Kalmar. Carl-Otto är verksam i soloprojekten Orphan Songs och har ett förflutet som sångare och låtskrivare i Malmöbandet Eyedrop.

FÖRETAGSUPPGIFTER

Produktions- och skivbolaget bakom Pappa Kapsyl heter Pennybags och drivs av Carl-Otto Johansson. Företaget har F-skatt.
Organisationsnummer: 7602132990

Kontakta Pappa Kapsyl (Carl-Otto Johansson)
(OBS! Gäller det bokning. Klicka här. )
kontakt@pappakapsyl.se
0702-359722
Adress: Stensövägen 9A, 39246, Kalmar

Pappa_Kapsyl_141016_high

Foto: Pappa Kapsyl

HUR SKIVAN ”DINOSAURIELÅTAR” KOM TILL

“Varför finns det ingen bra popmusik om dinosaurier?” Den frågan ställde sig låtskrivaren Carl-Otto Johansson när sonen Svante blev dinosaurietokig i femårsåldern.

Många barn i förskoleåldern har en period när de blir fascinerade av dinosaurier. Kalmarmusikern Carl-Otto Johanssons son, Svante, var inget undantag. Pappa Carl-Otto gjorde som alla andra föräldrar: han köpte böckerna, filmerna och leksakerna. Det fanns ett överflöd av dinosaurieprylar för att möta ungarnas intresse. Men något fattades… var fanns alla bra låtar om dinosaurier?

”Hemma hos oss sätter vi musik till allt möjligt, så att hitta på låtar om dinosaurier kom helt naturligt. Jag satt och lekte med gitarren samtidigt som Svante lekte T rex eller Triceratops. Ganska snart hade vi ett gäng låtar vi båda gillade och då föddes idén att göra en barnskiva.”

Artistnamnet blev ”Pappa Kapsyl”. Skivan spelades in våren 2012 och släpps nu på det egna skivbolaget ”Pennybags”. Albumet innehåller 12 låtar med bred musikalisk spännvidd. De mest välkända jätteödlorna finns förstås med: Tyrannosaurus Rex,  Brachiosaurus m.fl. Men vi får också träffa en och annan oupptäckt art som den pyttelilla ”Minisaurien” och den själviska ”Egosaurus”.
(Från Östra Småland, Oktober 2012)

Musik, böcker, videor och show om dinosaurier