Köpvillkor och personuppgiftshantering

Här följer information om köpvillkor och hur dina personuppgifter hanteras. Det är egentligen inget märkvärdigt trots att det är mycket text. I korthet har du som kund konsumentskyddslagen på din sida. Dina uppgifter delas med Postnord eller Schenker samt Paypal eller Klarna för att jag ska kunna ta emot din betalning och skicka din beställning. Dina uppgifter lagras säkert och kommer inte spridas till tredje part. Uppstår det några problem i samband med beställningen löser vi det. Har du frågor om hur dina uppgifter lagras, vänligen kontakta mig via kontaktformuläret.

FÖRETAGSINFORMATION
Företag: Pennybags (Org.Nr 7602132990) vilket drivs av Carl-Otto Johansson.

Kontaktuppgifter
Adress: Stensövägen 9A, 39246 Kalmar
epost: kontakt@pappakapsyl.se

Köpvillkor

Produktinformation
All produktinformation finns i webshoppen. Du ansvarar själv för att beställa rätt färg, storlek och antal. Uppstår det frågor, var vänlig kontakta Pappa Kapsyl.

Priser
Alla priser anges i svenska kronor och innehåller mervärdesskatt och frakt.
Totalkostnaden för köpet kommer att framkomma tydligt innan slutlig beställning och kommer att inkludera samtliga kostnader förenade med köpet, inklusive eventuella porto-och fraktkostnader.

FÖRSÄLJNINGS-OCH LEVERANSVILLKOR

Ordermottagning
Din order tas emot omedelbart.

Leverans
Vanligtvis kommer varan skickas från oss senast 3 arbetsdagar efter att ordern mottagits. Ibland är jag dock på turné och då kan det dröja innan jag har möjlighet att skicka varorna. I så fall brukar detta anges tydligt i webshoppen. Om varan mot förmodan inte finns i lager kommer jag kontakta dig.

Frakt
Vi skickar din vara med Postnord (större paket kan skickad med Schenker). Kostnader förenade med frakten är inkluderade i priset.

Betalning
Du betalar enkelt och säkert via Klarna eller Paypal. Du behöver inget paypal-konto för att betala via Paypal. Det går lika bra att betala med betalkort.

Personupplysningar
Pennybags behandlar persondata i enlighet med GDPR. Uppgifter som kan knytas till dig som person kommer aldrig att bli tillgänglig för andra verksamheter eller kopplas till andra, externa register. Dina uppgifter kommer dock att lämnas till Paypal eller Klarna (för att betalningen ska kunna genomföras) och till Postnord eller Schenker som levererar beställningen.

Kortinformation
När du handlar hos Pennybags behandlas betalningen av Klarna eller Paypal – elektroniska betalningslösning för betalkort och kreditkort eller banköverföring. Alla kreditkortsuppgifter hanteras tryggt på en säker sida.

RUTINER FÖR RETURER AV VAROR

Avbeställning
Om du önskar att avbeställa en vara, hör av dig så snart som möjligt.

Garanti/reklamation
Om det föreligger ett fel på varan, bör du inom skälig tid efter att du upptäckt det, meddela mig skriftligen eller muntligen om felet. Vi enas om hur vi ska gå vidare och hur du ska bli kompenserad.  Reglerna kring reklamation finns i Konsumentköplagen.

Ångerrätt
Enligt lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (distansavtalslagen) har du som konsument ångerrätt. Ångerrätten gäller i 14 dagar från det att du som köpare mottagit varan. Om du vill ångra köpet så returnerar du varan i väsentligt oförändrat skick så får du tillbaka det du har betalat för varan.

Returfrakt
Du betalar själv returfrakten om du ångrar ditt köp eller vill byta. Om det gäller en reklamerad vara som ska returneras står vi för frakten.

Personuppgiftshantering

För att vi (Pennybags) skall kunna behandla din order-beställning på bästa sätt måste vi registrera, hantera och lagra de uppgifter du anger.

När du handlar av oss via vår webbutik ger du oss rätt att spara uppgifter såsom namn, adress, telefonnummer, e-post och när du som kund (företag, organisation, privatperson) väljer att handla mot faktura / kredit även organisations alt, personnummer vid kreditbedömning. Dina uppgifter lagras utan tidsgräns men kan raderas på din uppmaning. Vänligen kontakta oss i så fall. Dina uppgifter används endast för att fullgöra beställningen. Dina uppgifter är skyddade och kommer aldrig att spridas till tredje part.

Vissa uppgifter behöver vi dock dela med våra samarbetspartners (fraktbolag Postnord eller Schenker samt betallösningarna Klarna eller Paypal) som namn, adress, telefonnummer och e-post för att de skall kunna ta emot din betalning respektive leverera din order. När du handlar via vår webbutik ger du oss ditt medgivande att lämna ut dessa uppgifter till Klarna eller Paypal som är de tjänster vi använder för betalning. Personuppgifter som lämnas av privatperson i samband med köp kommer inte lämnas ut till tredje part.

Vi kan på din begäran (via kontaktformulär eller telefon) alternativt på eget initiativ rätta och komplettera uppgifter som kan vara felaktiga (till exempel att ni inte korrekt angivit ert namn eller adress).

Dina personuppgifter sparas som regel i två år.

Vid besök på vår e-handelssida används cookies för att spara dina inställningar.

Har du ytterligare frågor så svarar vi gärna på dem, vänligen använd då vårt kontaktformulär.

Musik, böcker, videor och show om dinosaurier