Inför Melodinosauriefestivalen på skolan och förskolan

Denna sida är en handledning för pedagorer vars grupper/klasser ska få se Melodinosauriefestivalen med Pappa Kapsyl. Här finns länkar till massor av digitalt material att ta del av som förberedelse inför föreställningen och mötet med Pappa Kapsyl. Ni väljer själva hur mycket av materialet ni vill använda. 

OM  MELODINOSAURIEFESTIVALEN

Nya dinosaurielåtar ställs mot gamla hits i Pappa Kapsyls fartfyllda melodifestival. Lyssna, sjung med och se till att rätt låt vinner.

I Melodinosauriefestivalen blandas musik, humor och interaktivitet. Här finns något för alla oavsett om man gillar kadaverschlager eller stillsamma långhalsballader. Men vilken låt är bäst? Det bestämmer publiken! Men räkna med köttchock, vegankupp och röstfusk.

TILL BARNEN (läs upp)

Hej på er!
Snart  ska ni få se föreställningen ”Melodinosauriefestivalen” med mig, Pappa Kapsyl. Melodinosauriefestivalen är en melodifestival med låtar om dinosaurier där ni i publiken får rösta fram vinnarlåten. Nya dinosaurielåtar tävlar mot gamla hits. Men vilken låt är bäst? Och kommer rätt låt att vinna? Det avgör ni!

Lyssna på låtarna och fundera på vilka som är era favoriter. Det finns tolv låtar att lyssna på men endast tio kommer vara med i finalen. När ni kommer till föreställningen kommer ni att få varsitt röstkort. Min kollega, festivalgeneralen Kristoff Burkmann kommer förklara hur ni ska använda det.

Det ska bli jättekul att få träffa er!
Vi ses snart!
Vulkanvarma hälsningar,
Pappa Kapsyl

TILL PEDAGOGERNA

Nedan följer information om det material som finns. Ni väljer själva hur mycket av materialet ni vill ta del av.

Lyssna på musiken på CD eller Spotify

Föreställningen blir roligare om barnen får lyssna på låtarna i förväg och hitta sina favoriter. Alla klasser/avdelningar får en CD med musiken. Ibland distribuerar kommunen ut CD-skivorna i god tid innan föreställningen. Annars får ni den när vi ses. Men det förstås lika bra att redan nu lyssna på Spotify-spellistan. Texterna hittar ni här.

Titta på Youtube

Melodinosauriefestivalen finns också på Youtube. Då får de bekanta sig med Pappa Kapsyl och festivalgeneralen Kristoff Burkmann som sköter röstningen.

I slutet av spellistan finns äldre musikvideor till flera av de tävlande bidragen.

Röstning och demokratiövning

Melodinosauriefestivalen hade premiär sommaren 2018. Under våren kunde därför mina fans rösta på vilka låtar de ville skulle vara med i föreställningen. Det går visserligen fortfarande att rösta här på hemsidan men finalisterna är redan klara.

Ett tips kan vara att ni gör en egen omröstning i gruppen inför föreställningen. Det kan bli en liten övning i demokrati. Förslagsvis kan man rösta på tre sånger och så kan ni utse en vinnare. Men i föreställningen är det förstås nya röster som räknas. Och där får man rösta på så många låtar man vill!

Fördjupning – Dinosauriefakta

Om ni vill fördjupa er inom fakta om dinosaurier finns min barprogramserie ”Dinoparken” tillgänglig på Youtube.

Undvik reklamen

Om ni tittar på Youtube från denna sida bör det vara minimalt med reklam. Tittar man däremot direkt på Youtube kommer man inte undan reklamen.

Bildmaterial

Bygg gärna upp förväntningarna genom att skriva ut och sätta upp en affisch på skolan/förskolan. Klicka på bilderna för större bild eller välj att ladda ner som pdf.

A3-format för den som vill skriva ut eller göra sin egen affisch.
Ladda ner A3-affischen som pdf här. 


A3-format med info-ruta längst ner för den som skriva in eget datum.
Ladda ner A3-affischen som pdf här. 

Fyrkantig bild till hemsida,  webb, katalog etc.


Evenemangsfoto till facebook.

Länkar

SPOTIFY SPELLISTA
https://open.spotify.com/user/caloda/playlist/6W5QLWGlxYQqUBoWqC8jc0?si=zunTjyRVSJyhonvhAi547A

MELODINOSAURIEFESTIVALEN PÅ YOUTUBE
https://www.youtube.com/playlist?list=PL6nCWJnhsWPqtoEtXjB1ZGel88TCG4O57

Musik, böcker, videor och show om dinosaurier