NÄSTAN LIVE – Distansföreställning för förskolan

STREAMAD FÖRESTÄLLNING – VIDEOCHATT – SKATTJAKT

OBS! Denna förställning erbjuds inte längre.

”Nästan live!” är en interaktiv distansföreställning för förskolan. Konceptet består av tre delar:

  1. En förinspelat program från Pappa Kapsyls studio med roliga upptåg om dinosaurier varvat med livemusik från Pappa Kapsyls magiska scen där leksaksdinosaurierna får liv.

  2. En personlig videochatt med Pappa Kapsyl.

  3. En skattjakt på förskolan där barnen får söka efter Pappa Kapsyls halvmagiska kapsyler och CD-skivor.

Trailer

Målgrupp

Förskola 3-6 år samt förskoleklass.

Antal barn per grupp

Förskolan avgör själv hur många barn som är lämpligt att samla i varje grupp vid videovisning och videochatt.

Bakgrund och innehåll

Eftersom det är svårt att ha föreställningar på förskolan just nu har jag skapat ett koncept som är enkelt och säkert att genomföra. Jag ville att det skulle vara mer än bara en filmad föreställning och därför har jag inkluderat två interaktiva delar där barnen görs delaktiga i händelserna. Konceptet består av ett förinspelat barnprogram med musikinslag, en personlig videochatt med barnen på förskolan och en skattjakt som genomförs av pedagogerna.

1. STREAMAD VIDEO

Först får barnen se en kort hälsning från Pappa Kapsyl där han berättar att de kommer få se ett program han har spelat in i sin studio. Han förklarar också att han ringer upp barnen via videosamtal efter programmet. Sedan följer visning av programmet.

Det förinspelade programmet utspelar sig i Pappa Kapsyls studio – en miljö många barn känner igen från Youtube. Programmet tar sin utgångspunkt i att det inte är möjligt för Pappa Kapsyl att komma ut och spela för barnen och därför har han tagit hjälp av kameramannen Gafs – en ouppfostrad T-rex – så att det trots allt kan bli ”nästan som vanligt”.

Scenerna från studion varvas alltså med musik från Pappa Kapsyls magiska scen som befolkas av leksaksdinosaurier som på något underligt sätt är lika stora som Pappa Kapsyl själv. Efterhand vill dessa leksaksdinosaurierna också vara med och spela…

Programmet innehåller roliga och lagom pedagogiska inslag om dinosaurier där Pappa Kapsyl interagerar med kameramannen Gafs. För att lägga en grund för den efterföljande videochatten och skattjakten ringer det plötsligt och Pappa Kapsyl har en videochatt med några barn som ställer frågor, bland annat om Pappa Kapsyls halvmagiska kapsyler.

2. VIDEOCHATT MED PAPPA KAPSYL

När barnen tittat färdigt på programmet leder pedagogerna en kort samling för att prata om vad barnen fått se. Har de några frågor till Pappa Kapsyl inför den stundande videochatten? Eller så har de redan förberett teckningar eller annat de har skapat som de vill visa. När gruppen är redo skickar pedagogerna ett sms till Pappa Kapsyl som ringer upp via videosamtal. Vi pratas vid en stund och om anslutningen och ljudet funkar bra sjunger vi några sånger. Här får barnen gärna önska låtar.

3. SKATTJAKT

Under videochatten berättar Pappa Kapsyl att han har gömt en skatt med halvmagiska kapsyler på barnens förskola! Skattjakten på kapsylerna kan genomföras på olika sätt men grunden är en så kallad ”lappjakt” där barnen med hjälp av bilder hittar nya ledtrådar som till slut leder dem till skatten. Skatten är ett knyte med halvmagiska kapsyler, CD-skivor och ett vykort från Pappa Kapsyl. Detta skickas med fördel till förskolan i förväg men kan också skickas efteråt. Det är pedagogerna som genomför skattjakten med handledning från Pappa Kapsyl.

UPPFÖLJNING

Som uppföljning får barnen gärna rita dinosaurieteckningar och skicka till Pappa Kapsyl. Eller vill de kanske göra en egen video? I skatten ingår förutom kapsylerna även cd-skivor med Pappa Kapsyls dinosaurielåtar till samtliga förskolegrupper. För de vill finns förstås också Pappa Kapsyls Youtube-kanal med musikvideor och barnprogram om dinosaurier att följa upp med.

Skicka teckningar till:
Pappa Kapsyl
Stensövägen 9A
392 46 Kalmar

Detaljer, länkar och kontaktuppgifter

Artist: Pappa Kapsyl
Medverkande: Carl-Otto Johansson
Programmets längd: 25 minuter streamat program, ca. 10 minuter videochatt.
Kontaktperson: Carl-Otto Johansson
Mobil: 0702-359722
Mail: kontakt@pappakapsyl.se
Hemsida: www.pappakapsyl.se
Youtube-kanal: https://www.youtube.com/pappakapsyl
Facebook: https://www.facebook.com/pappakapsyl/

Om Pappa Kapsyl

Pappa Kapsyl gör musik och föreställningar om dinosaurier för barn. Han driver en populär Youtube-kanal med musikvideor och egenproducerade barnprogram. Bakom Pappa Kapsyl står artisten Carl-Otto Johansson från Kalmar.

Undrar du något annat?
Kontakta Pappa Kapsyl!

Musik, böcker, videor och show om dinosaurier