Önska bort en Egosaurus – insamling till Musikhjälpen

 

 

 

Egosaurus Musikhjälpen

Idag startar insamlingsprojektet ”Musikhjälpen” som är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Pengarna från årets insamling går till att hjälpa barn i slummen få tillgång till rent vatten.

Jag kommer att skänka hälften av alla intäkter från fysisk skivförsäljning och mp3-försäljning via hemsidan under den vecka som insamlingen pågår (10-16 december). På lördag 15/12 spelar jag på Baronens köpcenter i Kalmar och då finns också möjlighet att köpa skivan eller bidra på annat sätt. Här kan du köpa/beställa skivan. Pappa Kapsyl har ju ännu inte hunnit nå någon större publik så jag vet inte hur mycket pengar det här egentligen kommer att ge till insamlingen. Men man får ju göra vad man kan för att göra världen lite bättre, eller hur?

Om man inte vill köpa skivan kan man ändå bidra genom önska en låt i programmet eller helt enkelt skänka pengar.

Önska en låt i programmet

Önska gärna en låt med Pappa Kapsyl i programmet (förslagsvis ”Egosaurus”)
En låtönskning kostar 50, 100 eller 200 kr beroende på hur mycket man vill ge.
Här är ett exempel på hur du skriver ditt sms om du vill skänka 50 kr och önska ”Egosaurus”:
50 Pappa Kapsyl Egosaurus
Skicka ditt sms till 72999

Skänk pengar via mobilen

Det finns även en digital insamlingsbössa för Pappa Kapsyls insamling om man vill skänka direkt via mobilen. Gå till Pappa Kapsyls digitala insamlingsbössa. Det är superenkelt att skänka 50, 100 eller 200 kr via din telefon. Du bara skriver in ditt telefonnummer så får du ett sms som du svarar på. Jag har själv testat funktionen och påbörjat insamlingen genom att lägga 50 kr i bössan.

Kom igen nu! Var inte en sån Egosaurus! Det är ju trots allt jul!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/49718865″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. (Från SR:s hemsida)
Läs mer om Musikhjälpen på hemsidan.

OBS! Försäljningen via Itunes och andra digitala skivaffärer ingår inte i insamlingen eftersom jag får min redovisning därifrån så långt efter att insamlingen är över. Det är helt enkelt svårt att se hur mycket det blir. Så om du ska köpa mp3-skivan, gör det härifrån min hemsida. Här kan jag direkt följa försäljningen.