Besök på förskolan Kajutan

I våras gjorde Pappa Kapsyl ett besök på förskolan Kajutan i Kalmar. De kontaktade mig efter att de varit och sett min barnföreställning ”Jagad av en T-rex” på Skälby Gård i mars när jag var på min stora Dinosaurie-turné i Kalmar län. Både barn och personal blev inspirerade att fortsätta jobba på temat dinosaurier efter att ha sett föreställningen. De skickade mig en härlig presentation med bilder och berättelser som de gjort själva. Jag ville tacka dem på något sätt och föreslog att jag skulle komma och hälsa på. Sagt och gjort, en dag dök jag upp.

Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Personalen inledde med en teater som hade dinosaurielåtarna som grund – bland annat en komplett iscensättning av ”Långhals Blues”. Sen satte jag upp mitt tält och min backdrop med dinosaurielandskap för att vi skulle komma i stämning för att sedan ha en sångstund tillsammans med barnen. Det var så roligt att se att barnen verkligen kunde låtarna utan och innan och sjöng med.

Vi tittade också på barnens arbeten med bland annat fina och fantasifulla teckningar av dinosaurier av olika slag. När det var dags för mig att packa ihop och resa vidare fick barnen gå en dinosaurietipsrunda med kluriga frågor.

Barometern var där och dagen efter kunde man läsa om mitt och barnens möte i tidningen.

Det var så fantastiskt roligt att få hälsa på i Kajutan. Tack alla barn och personal!

Här är tidningsutklippet.

Barometern_2014_Pappa_Kapsyl_Förskolan_Kajutan

Här är brevet jag fick i pdf-format!
Kajutan_dinosaurier_Pappa_Kapsyl

Här är några bilder jag tog av barnens teckningar. Barnen har själva beskrivit teckningarna och detta har skrivits ner av personalen. Underbart!

Här är en tidigare bloggpost om förskolan Kajutan. https://www.pappakapsyl.se/brev-fran-forskolor-varmer-hjartat/