Kategoriarkiv: Pressklipp

Fin recension i Barometern

Sommarkonserterna på A World of Dinosaurs, strax utanför Pappa Kapsyls hemstad Kalmar, inleddes förra helgen.

Lotta Waghorn från Smålands största lokala tidning, Barometern, var på plats och lyfte fram att showen var ”rolig för både barn och föräldrar – även om vi ibland skrattar på olika ställen”.

Läs mer nedan och varmt välkomna! Alla lördagar i juli och första lördagen i augusti. Boka biljetter här.

Besök på förskolan Kajutan

I våras gjorde Pappa Kapsyl ett besök på förskolan Kajutan i Kalmar. De kontaktade mig efter att de varit och sett min barnföreställning ”Jagad av en T-rex” på Skälby Gård i mars när jag var på min stora Dinosaurie-turné i Kalmar län. Både barn och personal blev inspirerade att fortsätta jobba på temat dinosaurier efter att ha sett föreställningen. De skickade mig en härlig presentation med bilder och berättelser som de gjort själva. Jag ville tacka dem på något sätt och föreslog att jag skulle komma och hälsa på. Sagt och gjort, en dag dök jag upp.

Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Personalen inledde med en teater som hade dinosaurielåtarna som grund – bland annat en komplett iscensättning av ”Långhals Blues”. Sen satte jag upp mitt tält och min backdrop med dinosaurielandskap för att vi skulle komma i stämning för att sedan ha en sångstund tillsammans med barnen. Det var så roligt att se att barnen verkligen kunde låtarna utan och innan och sjöng med.

Vi tittade också på barnens arbeten med bland annat fina och fantasifulla teckningar av dinosaurier av olika slag. När det var dags för mig att packa ihop och resa vidare fick barnen gå en dinosaurietipsrunda med kluriga frågor.

Barometern var där och dagen efter kunde man läsa om mitt och barnens möte i tidningen.

Det var så fantastiskt roligt att få hälsa på i Kajutan. Tack alla barn och personal!

Här är tidningsutklippet.

Barometern_2014_Pappa_Kapsyl_Förskolan_Kajutan

Här är brevet jag fick i pdf-format!
Kajutan_dinosaurier_Pappa_Kapsyl

Här är några bilder jag tog av barnens teckningar. Barnen har själva beskrivit teckningarna och detta har skrivits ner av personalen. Underbart!

Här är en tidigare bloggpost om förskolan Kajutan. https://www.pappakapsyl.se/brev-fran-forskolor-varmer-hjartat/

Podcast-intervju med Carl-Otto

Podcast-intervju med Carl-Otto

Här är en intervju jag gav nyligen för The Music Manumit Podcast. Det blev ett trevligt samtal där jag pratar (ganska länge) om alla mina projekt, Orphan Songs, Pappa Kapsyl och Daddy Donut och beslutet att satsa på musiken efter så många år som hobbymusiker. Det handlar också en del om min relation till Creative Commons – den nya, friare upphovsrätten.

Här är länken till intervjun: http://www.musicmanumit.com/2014/04/orphan-songs-140413-music-manumit.html

Creative Commons Sverige

Kapsylturnén en succé

Nu har jag varit igång i tre veckor med spelningar nästan varje dag. Det känns fantastiskt roligt och gensvaret är mycket positivt. Ungarna är förstås eld och lågor men också de flesta pedagogerna verkar uppskatta musiken och att barnen får vara så delaktiga. Och man blir såklart extra glad när pedagoger kommer fram och säger ”Det här var det bästa vi sett”. 🙂

Tidningarna har också skrivit en hel del. Jag ska försöka lägga upp allt vid ett senare tillfälle när det lugnat ner sig lite men här är ett jättefint reportage i Vimmerby Tidning från igår då jag var på Hultsfreds bibliotek.

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/57613/1/52/

SPÄNNANDE I DINOSAURIERNAS VÄRLD

Det blev mycket sång och underhållning för barnen från förskolan Oredan när Pappa Kapsyl kom till Hultsfreds bibliotek och spelade upp sin föreställning ”Jagad av en T-rex”.

Barnen viskar och smyger in i rummet på biblioteket i Hultsfred. Det är nedsläckt och endast en tygskärm med djungel, vulkaner och dinosaurier på är upplyst med ett tält vid sidan om. Miljöljud med högljudda fåglar, sus och ett mjukt ylande hörs.
– Dinosaurier, viskar barnen förtjust till varandra.Dinosaurielandet
– Jag heter Pappa Kapsyl. Jag brukar samla kapsyler och göra om dem till halvmagiska kapsyler, säger Carl-Otto Johansson när barnen frågar honom vem han är.
När han frågar om de gillar dinosaurier skriker barnen – Ja!
Sedan frågar han om de vill följa med till Dinosaurielandet och det vill de. För att komma till Dinosaurielandet måste man sova först så då lägger sig alla barnen ner och blundar. När de öppnar ögonen är de där.

 

Pappa Kapsyl eller Carl-Otto Johansson tog barnen med till dinosaurielandet.

Författare: Alexandra Sjögren