Kategoriarkiv: Förskola

Gör en läskig Halloween-dinosaurie!

Nu vid Halloween är det många som skär till läskiga pumpagubbar. Jag gillar idén, men föredrar naturligtvis dinosaurier.

Vill ni veta hur man gör en hungrig Halloween-dinosaurie? Det är faktiskt jättelätt!

Man behöver bara en vattenmelon, en ananas eller melon för extra färg och en korv om man vill göra den extra blodtörstig. Till dekoration två oliver och ett par tandpetare.

När du plockat fram grejerna är det bara att skära till skräcködlan. Kom ihåg att vara försiktiga och gärna ha en vuxen i närheten när ni använder knivar!

I videon längst ner, som en duktig YouTuber gjort, kan ni se hur det hela går till.

Ni kan också hämta inspiration från Pappa Kapsyls bilder och lilla videohälsning! 

Du behöver en vattenmelon, en ananas och gärna några glada vänner.
”– Nu ska vi börja skära till den här rackaren”, säger Albert Allosaurus.
”– Cowabunga! Där fick jag loss en perfekt bit till munnen”, säger ninjasköldpaddan Donatello (om du inte vet vem han är, så fråga dina föräldrar. De vet!)
”– Nu skär vi till tänderna. Oj, de blev nästan lika vassa som mina”, säger Diana Dimetrodon.
”– Nu sätter vi dit två oliver som ögon och fyller munnen med melon och ananas.”– Glöm inte korven”. ”– Just det.” ”– Haha, så rolig och farlig den blev”!

Vill ni veta precis hur man gör, steg-för-steg? Då kan ni titta på den här fina YouTube-videon!

Pappa Kapsyl önskar alla barn och föräldrar en härligt kuslig Halloweenhelg!

Foto: Mattias Johansson

Besök på förskolan Kajutan

I våras gjorde Pappa Kapsyl ett besök på förskolan Kajutan i Kalmar. De kontaktade mig efter att de varit och sett min barnföreställning ”Jagad av en T-rex” på Skälby Gård i mars när jag var på min stora Dinosaurie-turné i Kalmar län. Både barn och personal blev inspirerade att fortsätta jobba på temat dinosaurier efter att ha sett föreställningen. De skickade mig en härlig presentation med bilder och berättelser som de gjort själva. Jag ville tacka dem på något sätt och föreslog att jag skulle komma och hälsa på. Sagt och gjort, en dag dök jag upp.

Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Personalen inledde med en teater som hade dinosaurielåtarna som grund – bland annat en komplett iscensättning av ”Långhals Blues”. Sen satte jag upp mitt tält och min backdrop med dinosaurielandskap för att vi skulle komma i stämning för att sedan ha en sångstund tillsammans med barnen. Det var så roligt att se att barnen verkligen kunde låtarna utan och innan och sjöng med.

Vi tittade också på barnens arbeten med bland annat fina och fantasifulla teckningar av dinosaurier av olika slag. När det var dags för mig att packa ihop och resa vidare fick barnen gå en dinosaurietipsrunda med kluriga frågor.

Barometern var där och dagen efter kunde man läsa om mitt och barnens möte i tidningen.

Det var så fantastiskt roligt att få hälsa på i Kajutan. Tack alla barn och personal!

Här är tidningsutklippet.

Barometern_2014_Pappa_Kapsyl_Förskolan_Kajutan

Här är brevet jag fick i pdf-format!
Kajutan_dinosaurier_Pappa_Kapsyl

Här är några bilder jag tog av barnens teckningar. Barnen har själva beskrivit teckningarna och detta har skrivits ner av personalen. Underbart!

Här är en tidigare bloggpost om förskolan Kajutan. https://www.pappakapsyl.se/brev-fran-forskolor-varmer-hjartat/

Brev från förskolor värmer hjärtat

Åh, idag fick jag en så himla fin överraskning med posten. Ett usb-minne från Kajutans förskola i Kalmar med en lång presentation av bilder, filmer och ljudklipp som redovisar vad barnen skapat på temat dinosaurier efter att ha sett ”Jagad av en T.rex” på Skälby. Man blir alldeles varm i hjärtat. Tack!

Här är några bilder. Ska försöka lägga upp mer senare. 🙂

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=626194870805397&id=270618589696362

Underbar barnföreställning i Nättraby igår

Jag hade en helt fantastisk dag igår på Skogsgläntans förskola i Nättraby utanför Karlskrona med många glada barn och fröknar. Föreställningen gick som smort och barnen ville bestämt inte lämna vår ”drömresa” i dinosaurieland. Jag tror faktiskt de ville bli jagade av en T-rex igen.

Pappa Kapsyl på Skogsläntans förskola i Nättraby
Pappa Kapsyl på Skogsläntans förskola i Nättraby

 

Jag är mycket glad över att min nya förställning funkar så bra. Den heter ju ”Pappa Kapsyls Dinosauriedröm” precis som den första föreställningen jag satte upp som sommarteater här i Kalmar förra året. Men jag har lärt mig enormt mycket sedan dess och jag har hela tiden förbättrat och utvecklat min show. Den nya versionen är jag som sagt mycket nöjd med och jag får mycket bra respons från både barn och pedagoger. Jag är alltid öppen för förslag om hur mina musikförställningar kan förbättras och jag har fått mycket bra tips det senaste året. Tack alla ni som hjälpt mig!

När jag packade in mina grejer i bilen för att åka hem stod barnen vid staketet och ropade till mig: ”Vi älskar dig Pappa Kapsyl!” Kan man bli annat än själaglad! Dessutom blev jag bjuden på mullvadspudding till lunch! Mmmmmmullvad.

Här är en artikel i Sydöstran om dinosaurieinvasionen i Nättraby.

Pappa Kapsyl bjöd upp till dinosauriedans

Premiär för Pappa Kapsyls föreställningar på förskolor

Den här veckan är premiär för Pappa Kapsyls föreställningar på förskolorna här i Kalmar. I går var jag i Trekanten och körde 2013 års upplaga av Pappa Kapsyls Dinosauriedröm och i morgon blir det ett riktigt dinosaurie-maraton på Regnbågens förskola på Djurängen i Kalmar. Två föreställningar med Pappa Kapsyls Dinosauriedröm och dessutom premiär för min ”Minishow” för de allra minsta barnen (1-3 år). Minishowen handlar om stora och små ljud från stora och små djur. Vi får se hur det går. Hoppas ingen blir rädd för T-rexen. Det känns riktigt spännande att äntligen få göra dagispremiär.