Kategoriarkiv: Appar

Ugglan & Musen-appen nu på App Store

Nu finns apparna om Ugglan & Musen på App Store! Välkommen att ladda ner första delen gratis.
Olof, Stina och jag som har gjort appen är mycket stolta och nöjda idag. Det har varit en lång och spännande resa från en idé till förverkligandet av dessa appar. Från början hade vi faktiskt nästan inte en susning om hur man gjorde. Men vi gjorde det! 🙂

Länkar till App Store
Ugglan & Musen 1
Ugglan & Musen 2

Pressmeddelande
Här kan du läsa/ladda ner pressmeddelandet.
PDF: Pressmeddelande_Ugglan_&_Musen
WORD: Pressmeddelande_Ugglan_&_Musen

Ugglan1_app_icon_rounded_100x100

UGGLAN & MUSEN 1 – För iPhone/iPad
Första boken om Ugglan och Musen. En ljudsaga med musik, interaktiva ljud och gömd dialog. Figurerna talar på din uppmaning. De tycks alltid ha något nytt att säga. Variationen av ljud och dialog väcker upptäckarlusten och ger berättelsen djup. Sagan har dessutom ett eget soundtrack med låtar av Pappa Kapsyl. Lyssna, interagera och lär känna Ugglan och Musen i din egen takt. För barn från ca. 4 år.


 

Ugglan2_app_icon_rounded_100x100

UGGLAN & MUSEN 2 – För iPhone/iPad
Bagarn kommer! Andra boken om Ugglan och Musen. Sagan fortsätter med musik, interaktiva ljud och ännu mer gömd dialog. Figurerna talar på din uppmaning. De tycks alltid ha något nytt att säga. Variationen av ljud och dialog väcker upptäckarlusten och ger berättelsen djup. Sagan har dessutom ett eget soundtrack med låtar av Pappa Kapsyl. Lyssna och interagera i din egen takt. För barn från ca. 4 år.


 

OM PAPPA KAPSYLS APPAR

INTE SOM ANDRA LJUDSAGOR…
Böckerna om Ugglan och Musen är författade, inlästa och tonsatta av Pappa Kapsyl. Sagorna är interaktiva med hundratals ljud och gömd dialog. För barn 4-7 år.

TITTA – LYSSNA – TRYCK
Figurerna talar på din uppmaning. De tycks alltid ha något nytt att säga. Variationen av ljud och dialog väcker upptäckarlusten och ger berättelsen djup. Sagan har dessutom ett eget soundtrack med låtar av Pappa Kapsyl. Lyssna, interagera och lär känna Ugglan och Musen i din egen takt.

BARNSÄKRADE APPAR
Pappa Kapsyls appar är barnsäkrade. Det förekommer ingen tredjepartsreklam eller in-app-försäljning. Appen är komplett och du behöver aldrig köpa till något.

HJÄLP OSS BLI BÄTTRE
Det här är vår första app och vi tar tacksamt emot feedback och förslag på förbättringar. Svara gärna på vårt frågeformulär och berätta vad barnen (och du som förälder) tycker.Om du hittar en bugg kan du enkelt skicka oss en felrapport. Du hittar formuläret och felrapporten bakom barnlåset. I dagsläget innehåller appen inga animationer. Vi har lagt allt krut på interaktiva ljud, musik och en följsam ljudboksupplevelse.

INNEHÅLL
* Inläst och illustrerad ljudsaga
* Över 600 interaktiva ljud per app
* Musik av Pappa Kapsyl
* Uttrycksfulla illustrationer
* Automatisk och manuell bläddring
* Barnvänlig meny med talade instruktioner
* Fri från tredjepartsreklam och in-app-försäljning
* Sagans längd: ca. 12 minuter per app
* Ålder: 4-7 år

Pappa Kapsyls Appar för barn är utvecklade i samarbete med Profolo IT

Support

Behöver du hjälp med någon av våra appar? Besök vår supportsida. Du kan också kontakta oss via apparna. Du hittar supportlänkarna bakom barnlåset. 

Unga app-testare sökes! ’Ugglan & Musen’ (barn 3-9 år)

Unga app-testare sökes! ’Ugglan & Musen’ (barn 3-9 år)

Nu söker vi testare till vår ljudsago-app för barn: ’Ugglan & Musen’. Appen riktar sig till barn cirka 3-9 år, men alla som vill får förstås vara med och testa. Kravet är att du har en iPad, iPhone eller iPod touch (med iOS 7.0 eller senare)*.

Ange din e-postadress nedan för att vara med. När appen finns tillgänglig får du information om var du kan hämta den och var du hittar i vårt frågeformulär. Dina svar ligger till grund för vår utvärdering och eventuella ändringar. Det kostar inget att vara med och formuläret tar bara 5 minuter att fylla i. Du får behålla appen så länge du vill. Tack för att du vill hjälpa oss!

Ange din e-postadress för att gå med.
Du kan lämna listan när du vill. 

Ugglan_och_Musen_1_titta_lyssna_tryck

*Appens kompatibilitet: Kräver iOS 7.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Appen är optimerad för iPhone 4S, iPhone 5 och iPad Air.

Appen är ett samarbetsprojekt mellan Pappa Kapsyl och Profolo IT

Barnboksappen Ugglan & Musen snart klar

Barnboksappen Ugglan & Musen snart klar

Som två halvor av samma hjärna har Olof och jag jobbat tillsammans på distans i över ett år för att skapa barnboksappen om Ugglan & Musen. Nu fick vi äntligen sitta ner tillsammans en hel dag. Det börjar bli klart! Och det blir långt bättre än jag någonsin vågat hoppas på. Mycket tack vare ”Ovärdelige Olof” till höger i bild. Håll utkik! Snart kommer vi söka testpiloter…

 

Pappa_Kapsyl_och_Olof

 

Ugglan & Musen är Pappa Kapsyls barnboksdebut. Den släpps som barnboksapp i februari 2015. Sagan är författad, inläst och tonsatt av Pappa Kapsyl. Programmeringen är gjort av Olof Robertsson på Profolo IT. Vi utlovar en barnapp fullsmockad med spänning, musik och makalös interaktivitet med hundratals ljud och gömd dialog. Appen riktar sig till barn 4-7 år.

Pappa Kapsyl gör ljudsaga och app

Pappa Kapsyl gör ljudsaga och app

I smyg har jag det senaste året arbetat på min barnboksdebut: ”Ugglan & Musen”. På flera sätt är det en traditionell saga men den är också helt okonventionell. Sagan kommer inte att släppas i bokform utan istället distribueras som ljudsaga och interaktiv app i början av 2015. Man kan säga att jag tycker bättre om ljud än om papper. Upplästa sagor fångade min fantasi långt mer än böcker och filmer när jag själv var barn. Och dessutom har jag heller ingen aning om hur man får en bok utgiven. 🙂

Det är förstås mina egna barn som inspirerat mig att göra det här, precis som det var när jag började skriva Dinosaurielåtar. Men efter alla galna äventyr med dinosaurier det senaste året känns det faktiskt skönt att få ägna sig åt fredliga djur som ugglor och möss ett tag. ”Ugglan & Musen” är illustrerad med akvareller av Sveriges (förmodligen) äldsta illustratör: Stina Ekwall, 95 år. Jag formligen älskar hennes bildspråk och det blev en perfekt kombination!

Det har varit en lång resa från idé till verklighet men första delen, ”Ugglan & Musen i verkligheten”, är planerad att finnas tillgänglig i februari 2015.

Appen är utvecklad av Profolo IT.

Håll utkik efter mer information på facebook och här på hemsidan.

Hoot! Hoot!

Ugglan&Musen_i_verkligheten_fyrkantig

 

Pappa Kapsyl gör ljudsaga och app av ”Ugglan & Musen”