Kategoriarkiv: Föreställning

Pappa Kapsyl i Göteborg

Hej allihopa!

Hoppas ni fått en bra start på det nya året. Det har i alla fall jag.

Förra veckan spelade jag på Stora Teatern i Göteborg.

Göteborg är Sveriges näst största stad och är ett spännande ställe. Där finns fina blå spårvagnar, den roliga nöjesparken Liseberg och en massa fisk. Dessutom har göteborgarna en rolig dialekt och tycker om att skämta.

I Göteborg spelade Danskosaurus och jag in en video, som visar hur det går till på en konsert innan publiken – alltså ni – kommer.

Vi visar er hur man gör scenen fin, testar ljudet och hur det ser ut i de hemliga rummen där bara artister får vara.

Ni får även höra lite musik från konserten. Jag spelade bland annat min nya låt, ”Discosaurie”, som fick både barn och vuxna att sjunga med.

Dankosaurus och jag hoppas att vi träffas nästa gång vi är i Göteborg. Då får vi äta en fisk tillsammans!

Vulkanvarma kramar,

Pappa Kapsyl

PAPPA KAPSYL TILL KÖPING I SOMMAR

PAPPA KAPSYL TILL KÖPING I SOMMAR

Lördag 15 juni kommer Pappa Kapsyl till Köpings golfklubb med familjeföreställningen Melodinosauriefestivalen. Det blir två föreställningar 09:30 och 16:00.

Föreställningen spelas inomhus i klubbhusets restaurang.

Entré: 150 kr.
Biljetter säljs av Junioransvarig Lena With
Mob:076-22 77 302
E-post:Lena.with@icloud.com

Restaurangens ”T-REX” erbjudande
Dagens luncherbjudande för barn tom 12 år, 55kr
är dagen till ära T-Rex special ”Spagetti & en extra köttig Köttfärssås” som dinosaurier gillar”.
Lunch serveras mellan kl:11-15.

Vid frågor kontakta Lena With.

Nya dinosaurielåtar ställs mot gamla hits i Pappa Kapsyls fartfyllda melodifestival. Här blandas musik, humor och interaktivitet i en härlig show där publiken röstar fram vinnarlåten. Dessutom blir det stor dramatik i kulisserna. Räkna med köttchock, vegankupp och röstfusk! För hela familjen.

TRAILER: http://smarturl.it/mello

MER OM MELODINOSAURIEFESTIVALEN

Melodinosauriefestivalen är en melodifestival med låtar om dinosaurier där publiken röstar fram vinnarlåten. På Spotify finns en spellista med alla bidragen. Melodinosauriefestivalen finns också på Youtube. Dessutom finns möjlighet att rösta på sina favoriter på Pappa Kapsyls webbplats.

TITTA PÅ YOUTUBE
http://smarturl.it/youtubemello

LYSSNA SPOTIFY
http://smarturl.it/spotifymello

FÖRTIDSRÖSTA
https://www.pappakapsyl.se/rosta

OM PAPPA KAPSYL
Pappa Kapsyl gör musik, videor och föreställningar om dinosaurier för barn. Med hundratals konserter årligen har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade barnartister. På Pappa Kapsyls populära Youtube-kanal finns musik, musikvideor, barnprogram och annat kul. 2018 släpptes nya barnskivan ”Dinosaurierna Vaknar” och nya föreställningen Melodinosauriefestivalen hade premiär.

www.pappakapsyl.se

YAM Session på Norrlandsoperan

I morgon bitti åker Pappa Kapsyl, en T-rex och en långhals till Umeå för att vara med på YAM Session på Norrlandsoperan.

YAM Session är ett årligt internationellt evenemang för kreatörer som arbetar inom området musik för ung publik. Här träffas musiker, producenter, pedagoger och arrangörer för att knyta kontakter och uppleva musikproduktioner från hela Skandinavien som är riktade till barn och unga.

Det ska bli kul att få vara med. Det är såklart första gången för mig och inte många känner til mig. Jag har 20 minuter på mig att visa upp min föreställning ”Jagad av en T-rex”. RAAAOOOW!!!

http://www.norrlandsoperan.se/sve/evenemang/1106-yam-sessionshowcase/7143

Underbara barnshower i sommar

Jag har gjort några få men ack så underbara barnshower i sommar. Till stadsparken i Kalmar kom cirka 300 ungar och sjöng med i mina dinosaurielåtar. Efter föreställningen stormades scenen av entusiastiska barn. Alla mina halvmagiska kapsyler tog slut och några fick gå därifrån slokörade. Jag fann mig dock snabbt och bad dem uppsöka leksaksaffären Paddington här i stan (som säljer min skiva) för att hämta sin efterlängtade kapsyl. Dagen efter var jag där och fyllde på kapsylförrådet. Då hade redan flera barn varit där och hämtat.

En vecka senare gjorde jag två spelningar på Solliden på Öland. Vädret var perfekt och många kom. Mina nya T-shirtar och kepsar gjorde också succé.

Tack alla som kom! Vi ses snart igen!

Här är ett klipp från spelningen i stadsparken där jag och barnen blir jagade av en T-rex.

Vårens Pappa-Kapsyl-turné avslutad

Nu återstår bara en handfull ströspelningar med Pappa Kapsyl i vår. Veckorna med intensivt turnerande ligger bakom mig. Detta var ju Pappa Kapsyls första turné och det har varit fantastiskt roligt. Jag har varit så otroligt mycket glädje, spänning, förväntan och lyckorus. Jag har slipat föreställningen ”Jagad av en T-rex” till något jag känner mig stolt över – och det är faktiskt lika roligt att köra den varje gång. Trots att jag gjort ”samma sak” över 50 gånger i vår är det alltid varierande. Alla barngrupper är olika, men alla är lika på det sättet att de har fantasin i behåll.

Jag har bland anant varit i Kalmar, Nybro, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Torsås, Söderåkra, Bergkvara.

Tack alla underbara barn som jag fått träffa. Hoppas vi ses igen någon gång! 🙂

I höst bär det av till Vimmerby, Västervik och Blekinge! Tjohoo!

Kapsylturnén en succé

Nu har jag varit igång i tre veckor med spelningar nästan varje dag. Det känns fantastiskt roligt och gensvaret är mycket positivt. Ungarna är förstås eld och lågor men också de flesta pedagogerna verkar uppskatta musiken och att barnen får vara så delaktiga. Och man blir såklart extra glad när pedagoger kommer fram och säger ”Det här var det bästa vi sett”. 🙂

Tidningarna har också skrivit en hel del. Jag ska försöka lägga upp allt vid ett senare tillfälle när det lugnat ner sig lite men här är ett jättefint reportage i Vimmerby Tidning från igår då jag var på Hultsfreds bibliotek.

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/57613/1/52/

SPÄNNANDE I DINOSAURIERNAS VÄRLD

Det blev mycket sång och underhållning för barnen från förskolan Oredan när Pappa Kapsyl kom till Hultsfreds bibliotek och spelade upp sin föreställning ”Jagad av en T-rex”.

Barnen viskar och smyger in i rummet på biblioteket i Hultsfred. Det är nedsläckt och endast en tygskärm med djungel, vulkaner och dinosaurier på är upplyst med ett tält vid sidan om. Miljöljud med högljudda fåglar, sus och ett mjukt ylande hörs.
– Dinosaurier, viskar barnen förtjust till varandra.Dinosaurielandet
– Jag heter Pappa Kapsyl. Jag brukar samla kapsyler och göra om dem till halvmagiska kapsyler, säger Carl-Otto Johansson när barnen frågar honom vem han är.
När han frågar om de gillar dinosaurier skriker barnen – Ja!
Sedan frågar han om de vill följa med till Dinosaurielandet och det vill de. För att komma till Dinosaurielandet måste man sova först så då lägger sig alla barnen ner och blundar. När de öppnar ögonen är de där.

 

Pappa Kapsyl eller Carl-Otto Johansson tog barnen med till dinosaurielandet.

Författare: Alexandra Sjögren

 

Nu släpps biljetterna till sommarens barnföreställning i Kalmar

Här är pressmeddelandet om årets barnföreställning i Kalmar – ”Jagad av en T-rex”.

Jagad av en T-rex på Stensö

I sommar återvänder Pappa Kapsyl till Stensö för att sätta upp föreställningen ”Jagad av en T-rex”, ett fartfyllt musikäventyr där barnen görs delaktiga i handlingen. 

Jagad_av_en_T-rex_enkel_1

Förra sommaren satte Pappa Kapsyl upp sin allra första barnföreställning om dinosaurier på Stensökrogen i Kalmar. Sedan dess har han släppt skivan ”Dinosaurielåtar” och spelat på förskolor och bibliotek. I sommar återvänder han till Stensö med sin nya show ”Jagad av en T-rex”. Barnen får följa med på en drömresa till dinosauriernas värld. Där gäller det att hålla öronen öppna och lyssna efter långhalsar, klubbsvansar och tyrannödlor. Man måste även vara kvick i benen annars kan man sluta som frukost åt en T-rex, den mest fruktade av alla köttätare. Och så bör man smyga tyst så man inte väcker de stinkande “pruttosaurusarna”.

PRIS: 100 kr (gratis för medföljande vuxen)
ÅLDER: ca. 3-7 år
PLATS: Stensökrogen vid Stensö Camping i Kalmar (utomhus vid fint väder)

BILJETTER: https://www.pappakapsyl.se/biljetter/ eller Stensökrogen

DATUM

Söndag 16/6, kl. 16:00

Onsdag 24/7, kl. 16:00

Söndag 28/7, kl. 16:00

Onsdag 31/7, kl. 16:00

Söndag 4/8,   kl. 16:00

Titta på en inspelad förskole-föreställning

Här kan ni smygtitta på min aktuella förskole-show. Om ni gillar det ni ser får ni gärna tipsa personalen på er förskola att de kan boka Pappa Kapsyl. Jag besöker förskolan och spelar på plats och det kostar inte jättemycket. Kom bara ihåg att det här är ett dassigt Youtube-klipp. Att titta på någon som blir jagad av en T-rex är inte samma sak som att vara i rummet när det händer. 🙂
Föreställningar ska upplevas live!

http://www.youtube.com/watch?v=O8Z2YEaMBqs

Inspelningen är gjord på Skattkammarens förskola i Kalmar våren 2013. Pappa Kapsyl gör flera föreställningar för barn i olika åldrar på temat dinosaurier. Föreställningarna blandar musik, spänning, filosoferande och skoj. Alla föreställningar bygger på interaktion med barnen och innehållet anpassas efter barnens ålder.

För bokning, kontakta Carl-Otto Johansson som står bakom Pappa Kapsyl.

Denna musikföreställning spinner vidare på berättelsen ”Pappa Kapsyls Dinosauriedröm”. Tillsammans gör vi en drömresa till dinosauriernas värld och möter långhalsar, klubbsvansar och tyrannödlor. Allsång och dinosaurievrål ingår förstås. Stämningsskapande ljud gör vårt äventyr extra spännande och kul.